Nyheter

Hvorfor bør du ansette en virtuell assistent fra Litauen?

wp4187163 2 min 1

I løpet av de siste 20 årene har Litauen vist seg å ha en av de best utdannede, hardtarbeidende, motiverte, ambisiøse og flerspråklige arbeidsstyrkene i Europa. På grunn av en diversifisert økonomi, raskt voksende oppstartsøkosystem, høy arbeidsytelse og utmerket infrastruktur, tilbyr det et levende forretningsmiljø som er ideelt for unge gründere og høyt dyktige fagfolk. Det er også klarert av kjente selskaper, som Barclays, IBM, Nasdaq, AIG, Western Union, Adform, Danske Bank, Lindorff og mange andre. Faktisk er Litauen vert for 13 av de 20 største IT-selskapene i de baltiske statene.

De siste årene har Litauen etablert seg som et svært attraktivt land for både teknologiselskaper og mange andre virksomheter, som krever svært kunnskapsrike og erfarne fagfolk for å hjelpe dem med å nå langsiktige økonomiske mål.

"Litauen har et bredt spekter av talenter, fra rå ingeniørkompetanse til selvstartere, til erfarne gründere. Litauen har alle ingrediensene til å være et viktig knutepunkt i Europa for teknologitalenter.»– Mike Buther, redaktøren for TechCrunch.

Litauen er dessuten anerkjent som det 2. mest gunstige landet for investeringer i Europa, så vel som det 16. i verden, ifølge Foreign Policy's Baseline Profitability Index 2015, Center of Registers. I tillegg til dette har oppstartsbedrifter som Trafi, Vinted, TransferGo og Vittamed samlet inn over 42 millioner euro, for ikke å nevne flere beskjedne tilskudd på opptil 0,5 millioner euro til andre unge og ambisiøse oppstartsbedrifter. Derfor er det ingen overraskelse at Litauen er anerkjent som den fjerde i verden for sine entreprenørskapsferdigheter, basert IMD World Competitiveness Yearbook.

I følge ZDNet har utenlandske investeringer i Litauen, spesielt IKT-sektoren, økt med 70 % mellom 2009 og 2013, med de nylige investeringene fra slike giganter som Google og Nasdaq. Google har etablert et salgskontor i Vilnius, mens Nasdaq også åpnet sitt "center of excellence" i samme by. Dessuten planlegger et Chicago-basert web-, programvare- og mobilutviklingsselskap Devbridge å utvide de to kontorene i Litauen til opptil 150 ansatte.

Men selv om dette er teknologigigantene, er det mange andre aktører som allerede outsourcer arbeidsstyrken sin og drar nytte av alle de åpenbare fordelene som Litauen har å tilby. Derfor har Baltic Assist-teamet besluttet å dele med deg de 7 grunnene til hvorfor du bør jobbe med virtuell assistent fra/i Litauen (7 grunner til at du bør outsource i Litauen).

7 GRUNNER TIL HVORFOR DU BØR JOBBE MED VIRTUELL ASSISTENT FRA LITAUEN

1. Betydelig økonomisk vekst og utvikling

I følge Eurostat 2014 er Litauen rangert som et av de raskeste utviklingslandene i EU, med etablert vekst mellom 2012 og 2014 i gjennomsnitt rundt 3,3 % per år, som betyr 30 ganger høyere enn det generelle gjennomsnittet i Europa. Dessuten, basert på Verdensbankens rangering Doing Business 2015, tar Litauens økonomi den 21. plassen i henhold til de mest forretningsvennlige forskriftene og på grunn av verdensklasses IKT-infrastruktur, betydelig BNP-vekst, lave selskapsskatter, lav inflasjonsrate og arbeidskraft koste.

2. Et høyt forhold mellom utdannede og talentfulle mennesker

En fersk Eurostat-rapport viser at Litauen er blant de mest utdannede landene på kontinentet, og viser den høyeste andelen universitetsutdannede blant personer fra 30 til 34 år. Faktisk har 53.30 % av litauerne høyere utdanning, mens 91.40 % har en videregående utdanning. utdanning. Dessuten er landet rangert først i CEE for vitenskapelige, teknologiske og matematikkutdannede per innbygger, og har den høyeste videregående IKT-kunnskapen i Europa. Det betyr at Litauen har en pool av talenter som jobber innen teknologi, regnskap og finanssektoren.

3. kunnskaper i engelsk

Nesten 100 % av den unge generasjonen behersker engelsk, og mer enn halvparten av befolkningen behersker minst to fremmedspråk flytende, som russisk, tysk, polsk osv. Dessuten kommer flere og flere unge, utdannede fagfolk tilbake fra prestisjetunge internasjonale universiteter og bruke deres kunnskap og ferdigheter for å sikre videre utvikling og betydelig økonomisk vekst i landet deres.

4. Arbeidskostnaden er 4 ganger lavere enn gjennomsnittet i EU

På grunn av lave lønnskostnader, fortjenesteskatter og kontorleieutgifter, tilbyr Litauen et genuint perfekt miljø for enhver bedriftsvekst og økonomisk velstand. Dessuten kan landet tilby sine beste spesialister og svært erfarne fagfolk til et lavere prisnivå sammenlignet med land som Danmark, Norge, Sverige, Sveits eller USA.

5. Litauen har et av de raskeste Internett i verden

Faktisk har landet i seks år på rad opprettholdt sin ledende posisjon når det gjelder den raskeste Internett-hastigheten i Europa og den raskeste offentlige Wi-Fi i verden. Basert på årsrapporten til FTTH Council Europe, inntar landet 8. plass på den globale rangeringen. Dessuten er Litauen også kjent for å ta fordelene ved nye teknologier og utvide distribusjonen av det fiberoptiske Internett-nettverket, som har vært et resultat av lave priser på Internett-tjenester og aktiv konkurranse i hjemmemarkedet.

6. Perfekt beliggenhet i hjertet av Europa

Faktisk kan Litauen lett nås med praktiske jernbaneforbindelser, en havn i Klaipeda, og det tar bare 3 timer eller mindre å nå landet med fly fra de fleste forretningsknutepunkter i Europa. Derfor, hvis du jobber med spesialister fra Litauen, kan du være sikker på at en utkontraktert fagperson lett kan delta i treningsøkten din, bli kjent med personalet og forretningskulturen din eller til og med jobbe fra ditt sted når det er nødvendig.

7. År med erfaring og høy arbeidsmoral

Det er velkjent at Litauen er anerkjent som en av de mest målbevisste, talentfulle, motiverte og ambisiøse nasjonene i hele verden. Som en levende ung nasjon har vi i løpet av de siste 20 årene lært verdien av kreativitet, hardt arbeid, kompetanse, tilegnet ekspertise, og viktigst av alt, en forståelse av det flerkulturelle miljøet. Derfor kan Litauen nå tilby en pool av de mest talentfulle og dyktige fagfolkene, som snakker flytende virksomhet.

Baltic Assist er en pålitelig partner for små og mellomstore bedrifter som ønsker å flytte sin virksomhet til et rimeligere miljø. Kontakt for å få en gratis konsultasjon om outsourcingsmuligheter for din bedrift.