Økonomiske nyheter

Hvorfor trenger et selskap en finansdirektør?

CFO

Sterk økonomistyring er noe enhver bedrift trenger for å overleve under vanskeligheter, trives når alle forretningsmål er nådd, og fortsette å forbedre seg fremover.

Det er derfor selskaper seriøse med å skille seg ut i markedet investerer tid og krefter i å ansette en kompetent finansdirektør (CFO).

Basert på Rapporten «Fremtidens finansdirektør». av Institute of Management Accountants (IMA) og Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), vil viktigheten av finansdirektørene sannsynligvis bare øke i løpet av de kommende 3-5 årene.

Det virker bare naturlig ettersom med hjelp fra finansdirektøren kan bedrifter bygge broen mellom selskapets grunnleggere, aksjonærer og kunder.

For å lære HVORDAN, fortsett å lese artikkelen, siden vi vil dele de viktigste årsakene til at det å ansette en kompetent finansdirektør er nøkkelen for nesten enhver virksomhet der ute.

Tilbyr den riktige økonomiske modellen for din forretningsstrategi og mål

La oss starte fra det grunnleggende, noe for mange selskaper overser.

For å drive en virksomhet effektivt, må du bruke den riktige økonomiske modellen. CFO er en som kan hjelpe deg med å gjøre det ved å analysere sentrale økonomiske prosesser som budsjettering, strategisk planlegging og mer.

Med den riktige økonomiske modellen blir det enklere å sette opp en plan for virksomhetens fremtid.

ROI ved å ansette en finansdirektør er avgjørende

Å investere tid og penger i å ansette en høyt kvalifisert finansdirektør er noe av det beste du kan gjøre for din bedrift.

Selv om du er en oppstart som nettopp har startet, kan rekruttering av en finansdirektør spille en betydelig rolle i den videre utviklingen av virksomheten din – det være seg å finne investorer, håndtere budsjettering og regnskap, eller sette konkrete og ambisiøse mål for videre vekst.

Derfor er avkastningen av å ansette en finansdirektør vel verdt det – både for nykommere og bedrifter som har vært i markedet en stund.

Mer oppmerksomhet og kvalitet til den økonomiske siden av virksomheten

Når et selskap ansetter en person dedikert spesifikt til å administrere alt-finans, øker kvaliteten nesten umiddelbart.

Det er slik fordi nå har selskapet noen som kan ta mer hensyn til regnskap og andre økonomiske forhold for å gjøre dem så effektive som mulig.

Dessuten kan en svært kompetent finansdirektør med lederegenskaper også samle et sterkt finansteam og inspirere det til å gå videre.

Sikre en samlet bedre arbeidsflyt i bedriften

For at en bedrift skal overleve og trives, er jevn arbeidsflyt nøkkelen.

Hvilke finansdirektører i selskapet tar ansvar for å sikre at den økonomiske siden av virksomheten fungerer som den skal, noe som igjen fremmer forbedring av enhver annen del av selskapet.

Noen av hovedansvarene finansdirektøren tar for å forbedre arbeidsflyten i selskapet inkluderer:

  • Støtte administrerende direktør og andre toppledere i selskapet.
  • Gir databasert innsikt som kan forbedre selskapets retning.
  • Sørge for at inntektene samles inn i tide og at virksomheten er riktig finansiert.
  • Bygge relasjoner med finansielle partnere som kan fremme selskapets vekst. Det inkluderer kommunikasjon med investorer, toppaktører i markedet og de mest verdifulle partnerne.

Finne M&A-muligheter

Fusjon eller oppkjøp er noe som tvinger virksomheter til å revurdere sitt potensial og sine forretningsmuligheter. For å gjøre det riktig er en CFO-rolle nøkkelen. Finansdirektøren kan nøye analysere all nødvendig finansiell dokumentasjon, tolke den og skreddersy den til forretningsmålene slik at M&A blir en suksess.

Det mange bedrifter gjør, er å ansette en ekstern finansiell rådgiver for å hjelpe dem under prosessen.

Å ha en finansdirektør internt gjør imidlertid prosedyren mye enklere og gir mindre rom for feil, da finansdirektøren forstår både den finansielle og forretningsmodellen til selskapet godt.

Spotting muligheter for automatisering

I disse dager handler nesten alle forretningsområder om automatisering. Den økonomiske delen er intet unntak.

Med en finansdirektør i selskapet kan en virksomhet akselerere regnskap og andre finansielle operasjoner mye raskere.

TOPP-egenskaper du bør vurdere når du ansetter en CFO

Nå som vi har lært noen av de viktigste årsakene å ansette en finansdirektør er en verdig investering, la oss se på hva du bør se etter når du rekrutterer.

  • Faglige ferdigheter og erfaring. Lær hva deres tidligere stillinger var og, viktigst av alt, hvilke resultater de kunne oppnå mens de var i sin siste jobb. Å lære så mye som mulig om deres profesjonelle bakgrunn vil hjelpe deg å få en bedre ide om personen som kan hjelpe bedriften din til å lykkes.
  • Strategisk tankesett. En evne til å ta strategiske og kalkulerte beslutninger er noe du bør forvente at din potensielle finansdirektør har. Denne kvaliteten er nøkkelen til å hjelpe din bedrift til å blomstre.
  • Collaboration. Siden CFO vil jobbe tett med finansteamet i selskapet, administrerende direktør, investorer og potensielle partnere, er det viktig å ansette en person som er klar til å kommunisere, samarbeide og fungere som en lagspiller i selskapet.
  • Innovasjon. Når du lever i en tidsalder hvor digitale innovasjoner fører enhver virksomhet fremover, må du ansette en finansdirektør som er villig til å stadig lære, innovere og ta i bruk digitale løsninger så raskt som mulig.

Bortsett fra de nevnte egenskapene, vurder bedriftens verdier og rekrutter personen deretter.

Ideen er å ansette noen som vil bli med i bedriften din på lang sikt og jobbe tett med deg for å nå alle målene du måtte ha.

Bunnlinjen

Alt i alt er en finansdirektør en nøkkelposisjon for enhver bedrift som mener seriøst med utvikling.

Med en CFO blir arbeidsflyt, ansvarlighet og automatisering enklere og mer oppnåelig.

Nøkkelen her er å rekruttere en person med ferdigheter, erfaring, en ledertankegang og vilje til å samarbeide med de andre teammedlemmene.