Nyheter

Hvilken type sky fungerer best for bedriften din

finops Depositphotos 606851134 S min 5

Skyen, en gang noe folk så på himmelen, er nå et dagligdags verktøy for bedrifter. Akkurat som det er stratus-, cumulonimbus- og nimbusskyer, har den teknologiske skyen også forskjellige varianter. Men en ting de alle har til felles er å bistå organisasjoner med datahåndtering.

Andre fordeler er:

  • Evnen til å skille seg ut fra konkurrentene, takket være tilgang til de nyeste teknologiene og verktøyene.
  • Støtte for eksterne team som trenger å få tilgang til eller dele filer med et øyeblikks varsel. De siste fem årene har det vært en 44 % økning i fjernarbeid. Skyen har hjulpet bedrifter med å vokse og hjelpe de eksterne teamene deres.
  • Sammen med ekstern teamvekst har teknologien hjulpet organisasjoner med å skalere for å møte endrede digitale krav i daglige prosesser eller kunde- og klientbehov. Bruken av applikasjoner og andre evner kan hjelpe til med å forbedre forretningspraksis mens den utvikler seg sammen med en bedrift.

 

Selv om bedriftsledere og ledere kanskje allerede kjenner til disse fordelene, kan det være utfordrende å velge hvilken versjon de skal bruke. De følgende delene diskuterer hvilke typer skyer som er tilgjengelige og hvilke selskaper som kan finne dem nyttige.

Offentlig sky

Den offentlige skyen er en virtuell infrastruktur som ligger utenfor stedet og deler plass med andre selskaper. Disse er ofte tilgjengelige via et offentlig nettverk som internett. EN RightScale-studie fant ut at den gjennomsnittlige virksomheten kjører 38 % av arbeidsmengden sin på den offentlige skyen.

Årsakene til at bedrifter bruker offentligheten inkluderer: det oppfyller de grunnleggende behovene til selskapet, det bruker et betal-som-du-gå-format, det bruker offsite og sikker datalagring, og det er skalerbart for å møte kravene til endring eller vekst. Tjenesteleverandøren tar seg også av oppdateringsverktøy, noe som betyr en ting mindre for et selskap å forholde seg til.

Noen av ulempene med den offentlige skyen inkluderer imidlertid at den er et mål for hackere. Selv om de kanskje ikke leter etter et eksakt selskaps data, er data fortsatt i fare. En annen faktor er at den offentlige skyen er en modell som passer for alle som ikke tilpasser seg konfigurasjons- og sikkerhetsbehov, noe som er spesielt vanskelig for virksomheter som trenger å følge forskrifter eller beskytte sensitive data.

Organisasjoner som trenger å teste programvare eller utvikle dataverktøy synes imidlertid den offentlige skyen er et nyttig verktøy. Bedrifter som har forutsigbare databehov eller ønsker at noen andre skal håndtere infrastrukturvedlikehold kan også finne denne typen nyttig.

 

Privat Cloud

Den private skyen er noe en bedrift kan lage selv eller samarbeide med en tjenesteleverandør om. Når du jobber med en leverandør, kan et selskap ha en bestemt mengde plass å bruke, og denne lagringsplassen kan være lokalisert på eller utenfor stedet. Organisasjoner som lager lagringen sin, gjør det ofte for å ha kontroll over data og sikkerhet.

Det er tre typer privat sky:

  • Kun programvare: Denne lever på toppen av et selskaps eksisterende programvare og er nyttig for bedrifter som nettopp har oppgradert programvaren og maskinvaren.
  • Forhåndsintegrert konvergert: For bedrifter som ønsker en ferdigløsning, er denne typen en del av en maskinvare- eller programvarepakke.
  • Administrert: I dette tilfellet kan organisasjonen holde maskinvaren og programvaren, men en leverandør eller tjenesteleverandør administrerer det. Ved å bruke denne løsningen kan bedrifter frigjøres fra å administrere regelmessig vedlikehold og oppgraderinger – dette ansvaret ligger hos leverandøren.

 

En privat sky er utmerket for selskaper som trenger mer kontroll og fleksibilitet med systemene som er koblet til den og ønsker spesifikk brannmurbeskyttelse. I bransjer med samsvarsstandarder eller krav til private data, som f.eks helsevesenet, er den private skyen en god løsning.

Det er en høyere kostnad forbundet med denne typen skyer. Leverandørens servicegebyrer, som kan inkludere vedlikeholds-, støtte- eller oppgraderingskostnader, er en ulempe for noen organisasjoner som ikke har et stort budsjett for teknologi.

Selskaper som bruker denne versjonen av skyen er vanligvis i en svært regulert bransje som krever sikkerhet på neste nivå, eller en større bedrift som trenger et toppmoderne datasenter. Teamene deres trenger leverandørstøtte for å håndtere daglig pleie av skyen, som kan inkludere oppdateringer og sikkerhetsovervåking.

 

Hybrid sky

Som navnet tilsier, er denne typen en kombinasjon av både det offentlige og det private. Bedrifter som bruker dette alternativet finner ofte den største fordelen ved å være fleksibiliteten, siden de har tilgang til ubegrenset skalerbarhet og kostnadseffektivitet samtidig som de holder kjerneapplikasjoner og andre komponenter under kontroll. Imidlertid må bedrifter som bruker dette alternativet ha en robust og enhetlig nettverksmodell med riktig leverandør for å ha tilgang til offentlige og private elementer av skyen samtidig.

Organisasjoner som opplever en overgangsperiode synes hybrid er nyttig. Ved å bruke elementer av både en privat og offentlig sky kan de bestemme hvilke ressurser i selskapet som skal være offentlige eller private. I tillegg kan de kartlegge om bruk av begge alternativene vil skape en balanse som gir trygghet samtidig som den er rimelig.

Selv om selskaper som bruker hybriden ikke er låst til å bruke en enkelt skyleverandør, må de spore og administrere flere plattformer og leverandører samtidig. Dette kan føre til kompleks IT-ledelsespraksis for å beholde sikre data og informasjon på riktig sted samtidig som de sikrer at de rette personene har tilgang til den.

Bedrifter som utforsker skymuligheter finner en hybridmodell nyttig fordi den lar dem optimalisere muligheter uten å sette fordelene ved offentlige eller private teknologier i fare. I tillegg finner organisasjoner med en rekke forskjellige regulatoriske, sikkerhets- og ytelseskrav det nyttig å støtte deres rekke behov.

 

Final Thoughts

Det er en annen type sky i utvikling kalt multi-cloud, som tar hybrid et skritt videre. Bedrifter som trenger allsidighet og spesialisering eller har avdelingssiloer vil finne sistnevnte som nyttig.

Uansett hvilken type sky en bedrift velger, bør den hjelpe dem i stedet for å hindre deres praksis. Bedrifter må også undersøke leverandørene sine ordentlig for å sikre at de leverer nøyaktig det som forventes av dem. Noen liker Infor programvare, er vert for tredjepartsleverandører, noe som betyr en ikke-sammenhengende pakke med applikasjoner – et element som kan skape flere problemer for et selskap.

Til syvende og sist er det et nyttig verktøy for bedrifter å ha i sin virksomhet. Det er et sted for lagring av data og deling av informasjon med teammedlemmer. Skyen er noe som holder seg i prognosen for vellykket forretningspraksis.