Nyheter

Outstaffing og outsourcing: hva er forskjellen?

Utbemanning og outsourcing

Når det gjelder å ansette personell, er det to populære alternativer: outsourcing og outstaffing. Begge har selvfølgelig fordeler og ulemper, men hva er forskjellen på dem, og hvilken bør du gå for?

I denne artikkelen vil vi undersøke outstaffing og outsourcing og diskutere hva som kan være et bedre alternativ for din bedrift og hvorfor.

 

Forskjellen mellom outstaffing og outsourcing

Hvis du er vurderer outsourcing eller utbemanning for virksomheten din, lurer du kanskje på hva forskjellen er mellom de to. Selvfølgelig innebærer både outsourcing og outstaffing å ansette ansatte til å jobbe eksternt, men det er noen viktige forskjeller du bør være klar over.

Outsourcing er når et selskap inngår kontrakter med et annet selskap (som Baltic Assist eller andre) for å tilby tjenester eller produkter den ellers kunne produsere selv. Outstaffing, derimot, er når et selskap ansetter ansatte fra et annet selskap for å jobbe på vegne av det.

Så, hva er bedre for din bedrift? Det avhenger av dine behov og preferanser, men vi anbefaler outsourcing av tjenester hvis du er seriøs med å spare kostnader og øke effektiviteten.

 

Outsourcing bidrar til å redusere kostnadene dine

En av hovedgrunnene til at selskaper outsourcer er fordi de vil redusere kostnader. De ønsker ikke å bruke for mye penger på å ansette ansatte og betale dem sjenerøse lønn, så de eliminerer dem og erstatter dem med frilansere eller entreprenører som jobber eksternt. 

Ved å outsourcing kan bedrifter spare på kontorleieavgifter og ansattefordeler som helseforsikring, betalt tid og mer. Dessuten gjør outsourcing bedrifter i stand til å sikre at virksomheten deres går jevnt uten å bruke overforbruk på ansatte som ikke alltid er nødvendige til enhver tid.

På denne måten kan bedrifter øke effektiviteten og bruke de sparte pengene på å utvide selskapet ytterligere.

 

Outsourcing er mer egnet for fjernarbeid

Outsourcing har blitt et populært alternativ for bedrifter i alle størrelser. Det er en måte å spare penger og få arbeidet gjort mer effektivt. Og med fremveksten av fjernarbeid er det enklere enn noen gang å finne talentfulle arbeidere fra hvor som helst i verden.

Med dagens teknologi kan du ha et virtuelt team som er like effektivt som et team på et kontor. I tillegg har studier vist at eksterne team ofte er mer produktive enn team på tradisjonelle kontorer.

A studie av CoSo Cloud avslørte at 77 % av ansatte som jobbet eksternt minst et par ganger i måneden rapporterte større produktivitet i sine daglige oppgaver.

Dessuten gir outsourcing virksomheten din fleksibilitet ettersom du ikke trenger å ansette fast ansatte. I stedet kan du ansette ansatte når du trenger dem, for eksempel i travle sesonger eller når noe arbeid må gjøres raskt (f.eks. oppdatering av nettsider og andre ad hoc-oppgaver). Etter denne perioden kan du bare jobbe med denne personen hvis de er nødvendig eller finne en annen kandidat som matcher dine krav.

 

Outsourcing har et stort potensial i det litauiske markedet

Litauen er et relativt lite land med litt over 2.8 millioner innbyggere. Men det den mangler i størrelse, veier den opp for i potensial. Den litauiske økonomien vokser raskt, og det er mange muligheter for bedrifter å dra nytte av.

Landet har en høyt utdannet arbeidsstyrke og konkurransedyktige levekostnader. Litauisk bør definitivt være på radaren din hvis bedriften din vurderer å outsourcing. Med sin store pool av talentfulle arbeidere og gunstige forretningsbetingelser, er Litauen klar til å bli en av de ledende outsourcingsdestinasjonene i Europa. Lær i dybden om fordelene ved å outsource tjenester til Litauen.

 

Bunnlinjen

Både outstaffing og outsourcing er gode løsninger når du ønsker å ansette eksternt personale for å fullføre oppgavene dine.

Men hvis målet ditt er å redusere kostnadene, forbedre effektiviteten og fokusere på eksternt arbeid, kan outsourcing være et bedre alternativ for deg!

For å finne dyktige fagfolk til å fullføre de nødvendige oppgavene i din bedrift, bør du vurdere outsourcing av litauiske fagfolk som er klare til å tilby tjenester av topp kvalitet for å fremme virksomhetens vekst.