Nyheter

Strategiske grunner for danske selskaper til å outsource regnskap

seo regnskap min

Danske selskaper er åpne for internasjonal outsourcing. I 2014 bestod 34 % av Business Process Outsourcing av regnskap og finans i Danmark. Selv om finansavdelingen angår svært sensitiv informasjon, har den blitt det raskest voksende BPO-segmentet i Danmark. De mest populære er transaksjonsintensive operasjoner fordi de er lettere å outsource enn prosesser med høyere verdi.

Regnskap og økonomi kan deles inn i to grupper: transaksjonsintensiv drift og vurderingsintensiv drift. Danske selskaper velger vanligvis utkontrakterte regnskapsleverandører som har konkurransedyktige priser, dokumentert merittliste og god kunnskap om danske regnskapsregler og forskrifter. Referanser til andre kunder er avgjørende for danske selskaper for å sjekke leverandørens omdømme og arbeidskvalitet.

Strategiske drivere for danske selskaper å outsource regnskap og finans

1. Kostnadsreduksjon

Selv om flere fordeler kommer med BPO, er kostnadsreduksjon fortsatt den viktigste driveren for å outsource økonomi og regnskap. Andre drivere som tilgang til ferdigheter og prosessforbedringsevner øker imidlertid i betydning.

2. Tilgang til kompetanse og ressurser

Danske selskaper forventer at deres outsourcing-leverandør skal forbedre sine økonomi- og regnskapsprosesser. Bransjespesifikk kunnskap er et stort pluss for outsourcingleverandører fordi de største sektorene i Danmark er industriproduksjon og produserte varer.

3. Forbedre prosessytelsen

Forbedring av ytelse og standardisering er en annen faktor for danske selskaper. Bedrifter forventer at leverandørene deres bidrar til å forbedre prosessene. Danske selskaper definerer følgende kriterier: pålitelighet, relevans, sammenlignbarhet, konsistens og forståelighet.

4. Kjernekompetanse

Å ansette en intern regnskapsfører koster omtrent rundt 4,000 EUR i Danmark. I nærlandsdestinasjoner som Litauen kan en person på samme nivå koste over 1,400 EUR. Nearshoring av finans og regnskap til land med lavere kostnader kan oppnå enorme kostnadsbesparelser for danske selskaper. Mens de outsourcer regnskap og holder kostnadene, kan bedrifter fokusere på sine kjerneferdigheter.

5. Fleksibilitet

Eiere av selskapene fjerner ansvaret for å administrere regnskapsavdelingen. Regnskapsselskapets service skalerer parallelt med det danske selskapets vekst.

Baltic Assist er en pålitelig leverandør av regnskapstjenester for danske selskaper med en dokumentert merittliste. Hvis du ønsker å ha en gratis konsultasjon om virksomhetens regnskapstjenester virtuelt eller under møtet i København, ikke nøl med å kontakte oss.