Økonomiske nyheter

RPA i bokføring: Hva du trenger å vite

RPA

Hvis det er én ting enhver bedrift ønsker og trenger, er mer effektivitet og produktivitet. Heldigvis, med teknologiske fremskritt, er alt dette mulig – uansett forretningsfelt du jobber i. I dagens artikkel vil vi diskutere RPA og dens rolle i bokføring, regnskap og finanssektoren generelt. Så hva er RPA, og hvorfor er det så viktig å bli kjent med det? For å si det enkelt, RPA refererer til Robotic Process Automation, og det har vært et hett tema innen regnskap og bokføring en god stund nå. For bedre å forstå konseptet, la oss se på de vanligste fordelene med RPA og noen av dens applikasjoner.

 

RPA i bokføring: definisjon og anvendelse

Den beste måten å se RPAs rolle innen regnskap og spesielt innen bokføring er ved å se på det som en total game-changer. Per i dag er det RPA som forårsaker flest endringer i regnskaps- og finansbransjen og øker mulighetene deres. Robotic Process Automation gjør det mulig for regnskapsførere og revisorer å utføre sine oppgaver på det mest produktive nivået og redusere repeterende prosesser. Noen av de vanligste RPA-applikasjonene innen regnskap eller bokføring inkluderer:

 • datainnsamling;
 • rapport utarbeidelse;
 • innsending av informasjonen til finansmyndighetene;
 • beregning av betalbar skatt;
 • og så videre

RPA tar med andre ord byrden fra regnskapsførerne og bidrar til å lette deres daglige arbeidsflyt.

 

Hvorfor velger flere og flere selskaper RPA?

I disse dager er konkurransen i nesten alle bransjer like sterk som aldri før. Finansinstitusjoner er intet unntak. Derfor, for å få et konkurransefortrinn i markedet, velger flere og flere bedrifter RPA-støttet regnskap og bokføring. Robotic Process Automation-teknologi sikrer bedre resultater for selskapet ved å maksimere effektiviteten og automatisere repeterende prosesser. Dette er spesielt viktig for finansielle organer da de kan fokusere oppmerksomheten på å ta mer informerte strategiske beslutninger i stedet for å fokusere på å fullføre små oppgaver.

 

De vanligste fordelene med RPA i bokføring

Fordelene med RPA i bokføring er nesten uendelige, men alle kommer ned til økt effektivitet og produktivitet. Bedrifter og finansinstitusjoner som tar i bruk RPA-teknologi vil sannsynligvis ha fordeler på følgende felt:

 • Sparer tid som regnskapsførere ikke trenger å utføre de samme repeterende oppgavene daglig.
 • Øker produktiviteten og forbedre en generell arbeidsflyt.
 • Redusert antall feil og menneskelige feil.
 • Mer nøyaktighet.
 • Bedre etterlevelse.
 • Raskere og forbedret kundestøtte.

 

Bunnlinjen

Alt i alt gjør Robotic Process Automation (RPA) det mulig for selskaper i nesten alle felt (og spesielt finansinstitusjoner) å forbedre produktiviteten, redusere kostnader og mye mer. Med all den tiden spart, kan bedrifter nå samle mer av ressursene sine for strategisk planlegging og utvikling av forretningsplanen. Hvis bedriften din ennå ikke har begynt å bruke denne teknologien, anbefaler vi på det sterkeste at du prøver den i nær fremtid. Som alltid, velg kun pålitelige tjenester for å sikre den beste kvaliteten. Når du ser fordelene selv, er det stor sannsynlighet for at du holder deg til RPA for godt!