Nyheter

Fjernarbeid betyr å etablere balanse mellom arbeid og liv

8532874 min

De fleste av oss, våre hjem ringer kontorer for øyeblikket. Å etablere en sunn balanse mellom arbeid og liv er ikke et alternativ; det er en nødvendighet. Spesielt de som oppdrar barn.

Evnen til å jobbe effektivt hjemmefra krever atskillelse av personlig og faglig, arbeid og hjem. Når hjemmet og kontoret er det samme fysiske stedet, kan det være utfordrende å skille de to. Spesielt når man ikke har noen erfaring med fjernarbeid.

Men å lære å etablere mentale og fysiske barrierer mellom kontor og hjem er ikke bare nøkler til lykke, men profesjonell suksess. Som de fleste av oss vet, henger ofte personlig og profesjonell suksess sammen. Så man kan vurdere en sunn balanse mellom arbeid og privatliv som handlingen med å krysse av to livsmål med ett sett med retningslinjer.

Forbered deg på å føle deg skyldig, og kom deg over det

Det gjelder foreldre og dyreeiere der ute. Overgangen fra et tradisjonelt, borte-fra-hjemmet-kontor, til en ekstern stilling som jobber i hjemmet, kan virke som en lek i begynnelsen.

Du mener at jeg ikke trenger å pendle til jobb, forholde meg til kolleger eller svare til en sjef? Hva er fangsten?

For mange ligger "fangsten" i fristelsen som et hjem stadig byr på. For foreldre er fristelsen til å bruke dyrebare timer i løpet av arbeidsdagen – spesielt ettermiddager – på å ta igjen barn en daglig kamp. Dine mors- eller farsinstinkter vil ofte slå inn når inngangsdøren åpnes, og barna kommer hjem fra skolen.

Er jeg en dårlig mor/far ved å holde meg engasjert i arbeidsoppgaven min i stedet for umiddelbart å springe opp for å klemme dem?

Du bør ikke føle deg skyldig - du er på jobb. Tross alt - det er nesten umulig for fjernarbeidere å skille sin status som mødre eller fedre. Hvordan unngå at skyldfølelsen oppstår ved å være i nærheten av barn uten å samhandle? Det ligger med måte.

Sett grenser med deg selv og barna dine. La dem vite at det faktum at du er hjemme kommer sekundært til virkeligheten du er i din kontor. Du ville ikke dukket opp fra selskapets hovedkvarter, kjørt hjem og snakket med dem i en halvtime bare. Fordi dine kjære kom tilbake fra skolen, ville du?

Med det sagt, omfavn fordelene ved å jobbe hjemmefra. Når du får sjansen, kryp ut av "kontoret", snik deg inn på dem, gi dem en stor klem. Men ikke dvel for lenge. Det er arbeid å gjøre.

Skyld og frihet går hånd i hånd

Ikke misforstå. Å ha friheten til å gå utenfor kontoret til barna, kjæledyret eller romanen, du ikke har klart å legge fra deg, kan være en betydelig distraksjon. Det krever litt selvdisiplin for å unngå distraksjoner.

Det fine med å jobbe hjemmefra er imidlertid at hvis du kan administrere tiden din, kan du ta en pause eller to fra kontoret. Du kan unne deg de vakrere tingene som gjør livet verdt å leve.

Ikke bruk tid på å utsette når barna ikke er hjemme, eller kjæledyret tilbringer tid hos en venn eller nabo. Når de kommer tilbake, du vil føler et sterkt ønske om å blåse av dine profesjonelle forpliktelser. Enkelt sagt, du kan ikke blåse av disse forpliktelsene. Bruk de morsomme, avslappende og lidenskapsfremkallende tingene i livet ditt som motivasjon. Enten det er barn, et kjæledyr eller en hobby, vil en motivasjon til å jobbe så hardt du kan, presse deg bort fra å somle.

Når pusen din kommer tilbake fra frisøren eller barna hopper av skolebussen og opp på fanget ditt, kan du bruke tretti minutter på å henge rundt, prate og nyte deres nærvær uten å føle deg som en slapp. Du trenger ikke å unngå dem til fordel for det arbeidet du ikke brukte solotiden på å fullføre. Og på sin side vil du igjen forstå hva det vil si å føle tilfredsstillelsen ved å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv.

Skille familietid fra arbeidstid

For de som opplever at de må jobbe i helgene, kan dette være en usedvanlig komplisert oppgave. Som en enkelt person er ofringen av tiden din skadelig, for å være spesifikk. Men når barn blir tatt med i ligningen, kan virkeligheten med å tilbringe helgene dine på hjemmekontoret være utrolig deprimerende.

Av denne grunn bør du etablere – og gjøre barna dine kjent med – en rutine som maksimerer helgene mellom jobb og familietid. Hvis barnet ditt har en sportsbegivenhet på en lørdag morgen, for eksempel, gi arbeidsgiveren beskjed om at du skal jobbe på ettermiddagen og kanskje til og med senere for å overholde en frist.

Derimot planla du en familiefilmkveld. Gi kunden din så mye varsel som mulig, slik at de vet at du kommer til å jobbe godt og tidlig. De må kanskje være klare til å svare på e-poster eller telefonsamtaler tidlig om morgenen.

Livet skjer, og tiden vi tilbringer med familien vår er tidene vi kommer til å huske og nyte mest av. Fjernarbeidere som lærer å delegere tiden sin konsekvent og klokt mellom familietid og arbeidstid, vil være lykkelige og velstående.

For å konkludere: Finn den mellomgrunnen

Nøklene til å balansere arbeid og liv kan kokes ned rimelig enkelt: planlegging, kommunikasjon, effektivitet og adskillelse.

Planlegg tiden din rundt både jobb og familieaktiviteter. Kommuniser tydelig med både arbeidsgivere og familiemedlemmer. Slik at de forstår når du må jobbe og når du kan ta deg fri for å være sammen med familien. Diskuter også åpent hvorfor begge deler er viktige. Og enten du gjør arbeidet ditt eller nyter de uvurderlige øyeblikkene med familien din, forbli helt i øyeblikket. Før du vet ordet av det, vil du ha funnet ut av hele denne balansen mellom jobb og privatliv.

Sliter du med produktiviteten mens du jobber hjemme? Les vår artikkel "Hvordan øke produktiviteten ved å jobbe hjemmefra".