Økonomiske nyheter

Outsourcing av KYC/AML-tjenester. Hvordan gjøre det riktig?

Baltic assist - Skreddersydde outsourcingløsninger

Noen felt byr på flere utfordringer enn andre når det gjelder outsourcing. KYC (Know Your Customer) og AML (Anti Money Laundering) er to slike tjenester.

Det betyr imidlertid ikke at outsourcing av KYC- og AML-tjenester er umulig.

Tvert imot kan penge- og kryptoselskaper dra nytte av outsourcede tjenester. Nøkkelen her er å gjøre det riktig.

Derfor vil vi i dag gjennomgå noen av kjernefaktorene du bør huske på når du outsourcer KYC/AML-tjenester.

 

Innledende trinn – hvor skal du begynne?

For å gjøre outsourcing av KYC/AML-tjenester til en suksess, må bedrifter starte på rett spor.

I begynnelsen kan følgende faktorer bestemme hvor vellykket outsourcing av penger og krypto kan bli:

  1. Sett opp en tydelig og strukturert vurderingsprosess. Det vil inkludere ansattes kompetanse og merittliste basert på definerte kriterier.
  2. Utarbeide en informativ og nøyaktig outsourcingavtale mellom selskapet og KYC/AML outsourcingleverandøren. I kontrakten bør ansvar og ansvar defineres så klart som mulig.
  3. Få avtalen godkjent av toppledelsen. Først da kan et samarbeid mellom penger og en outsourcing-bedrift begynne i praksis.

 

Sikre en jevn prosess gjennom regelmessige kontroller

For at KYC/AML-outsourcing skal fungere skikkelig, er kontroll nødvendig.

For det er regelmessig rapportering et must.

Først må det sikres innenfor outsourcing-teamet (for eksempel kan AML-offiserer ha regelmessige møter med sine ledere for å spore prosessen og gjøre de nødvendige justeringene).

For det andre oppfordres månedlige eller kvartalsvise møter med hele teamet for å se hvor arbeidsflyten går.

Å sette opp et kontrollsystem er den raskeste måten å spore fremdriften og gjøre de nødvendige endringene for at et samarbeid skal bli en suksess.

 

Hvorfor bør penge- og kryptoselskaper sette ut KYC/AML-tjenester?

Outsourcing kan gi uendelige fordeler for selskaper i forskjellige sektorer og størrelser. Når det gjelder penge- og kryptoselskapene, gir outsourcing av KYC/AML-tjenester følgende fordeler:

  1. Mer fokus på kjernevirksomhetens funksjoner. Å overlate AML og KYC til de outsourcede fagfolkene gjør det mulig for bedrifter å investere mer krefter og tid i sin faktiske virksomhet og generere nye ideer for videre vekst.
  2. Tjenester av høy kvalitet. Som outsourcede KYC/AML-fagfolk dedikerer tiden sin til å lære alt det er å vite om emnet og sette kunnskapen ut i livet; du kan være sikker på å motta tjenester av topp kvalitet. Det er kanskje ikke alltid mulig i selskapet.
  3. Kostnadseffektiv løsning. Oftere enn ikke betyr å velge outsourcede tjenester å spare penger. Naturligvis kan disse pengene investeres ytterligere i nye forretningsutviklingsideer.

 

Innpakning opp

Mens outsourcing etterlevelse av KYC/AML-tjenester er mer risikabelt enn mange andre tjenester, er fordelene enestående.

For å gjøre det riktig, sørg for at du finner pålitelige outsourcing-eksperter som vil være i stand til å tilby tjenester av topp kvalitet, jevn kommunikasjon underveis og rask læring.

Et vellykket samarbeid med en outsourcing-leverandør vil spare tid og penger for pengene eller kryptoselskapet ditt og gi mer plass til å generere nye forretningsvekstideer.