Nyheter

Hvordan lykkes i et nettintervju?

intervju

I løpet av det siste året har nesten alle felt i livene våre flyttet seg online, og jobbintervjuer er intet unntak. I dag ansettes nye medarbeidere via Zoom samtaler uten å møte HR-lederen eller teamlederen ansikt til ansikt.

For noen kan dagens situasjon virke befriende, mens andre kan føle seg stresset. Uansett er det noen praktiske ting du kan gjøre for å forberede deg bedre til et virtuelt intervju og få drømmejobben din.

For å hjelpe deg med å lykkes har vi utarbeidet noen nyttige tips du kan begynne å bruke i dag.

 

Fordeler og ulemper med et nettintervju

Før vi kommer til tipsene, la oss raskt oppsummere fordelene og ulempene ved et nettintervju.

 

Fordeler med et nettintervju

Noen av de positive sidene ved å bli ansatt på nettet inkluderer:

1. Lavere kostnader for både arbeidsgiver og kandidat.

Å velge kandidater på nettet gjør det unødvendig for en arbeidsgiver å bestille et lokale. Derfor kan selskaper investere de pengene andre steder.

Dessuten, gitt dagens situasjon, velger flere og flere virksomheter en outsourcet HR-sjef i stedet for å ansette en bestemt person. Å gjøre det sparer kostnader og kan gi et selskap verdifull innsikt som kommer utenfra virksomheten.

Når det gjelder kandidaten sparer de på ting som reiseutgifter, mat og klær.

2. Sparer tid

I dette tilfellet er begge parter på samme side. Ettersom et intervju finner sted fra hvor enn personen er, når det er over, kan en arbeidsgiver og en kandidat gå tilbake til virksomheten sin umiddelbart.

Med et vanlig intervju kan begge parter miste opptil en time eller to på grunn av transport, trafikk, venting i lokalet og mer.

3. Kommunikasjonsferdigheter kan vurderes mer nøyaktig

Et nettintervju er en utmerket måte å teste kommunikasjonsferdighetene til en kandidat. Siden det er denne ekstra barrieren på skjermen, kan en HR-leder gi mer nøyaktig innsikt i hvor godt en person kan uttrykke sine tanker og ideer.

4. Kandidater har en tendens til å føle seg mer avslappet i et kjent miljø

Hvis du føler deg ukomfortabel på nye steder, kan det utgjøre en fiasko i et intervju.

Det som er bra med et virtuelt jobbintervju er at du kan delta i det komfortabelt hjemme. Det betyr at du kan sette opp miljøet selv til din fordel.

 

Ulemper med et nettintervju

Å ha et virtuelt intervju kan også by på noen utfordringer. Nedenfor finner du de vanligste:

1. Problemer med Internett-tilkobling

Det er ingenting som kan ødelegge et nettintervju raskere enn et tregt internett. Når du støter på dette problemet, kan du få forstyrrelser i lyden og dårlig videokvalitet. Begge problemene kan forårsake massive misforståelser og hindre deg i å få drømmejobben din.

2. Svindelrisiko

Den nye normalen byr på nye utfordringer. En av dem er cybersikkerhetsspørsmål. Derfor bør du være ekstra forsiktig med hvem du godtar å snakke med via Zoom eller en annen videokonferanseplattform.

 

Praktiske tips for å lykkes i et nettintervju

Nå som du er kjent med noen av fordelene og utfordringene ved et virtuelt intervju, la oss se hva som kan få deg til å lykkes.

1. Forbered deg på forhånd.

Både vanlige og virtuelle intervjuer krever forberedelse. Sørg derfor for at du vet alt om bedriften og stillingen du søker på. Gå en ekstra mil og forbered et spørsmål eller to – dette vil få deg til å se mer seriøs ut om rollen.

Dessuten, dobbeltsjekk dine sosiale medieplattformer, spesielt LinkedIn. Eliminer alt som er irrelevant og fremhev dine ferdigheter, erfaring og all tilleggsinformasjon som kan være til nytte for suksessen din.

2. Løs eller forhindre eventuelle tekniske problemer.

Bruk nettbaserte verktøy som Speedtest for å teste hastigheten på Internett-tilkoblingen din. Hvis det går for sakte, kontakt leverandøren din og finn ut hvordan du kan forbedre det. I noen tilfeller vil det bety å betale litt ekstra for en kraftigere Internett-plan. Ikke nøl med å investere i det.

Sjekk også om din bærbare eller stasjonære datamaskin er koblet til stikkontaktene. Selv om det kan virke som en liten detalj, kan det gjøre eller ødelegge ditt virtuelle intervju.

3. Kom i tide.

I et nettintervju gjelder de samme reglene. Du bør alltid være punktlig og komme i tide.

Sørg derfor for å finne påloggingslenken din på forhånd slik at du kan starte et intervju umiddelbart.

4. Kle deg for suksess.

Du har sikkert sett en av de vitsene om virtuelle møteantrekk der en person har på seg en fancy skjorte og pyjamasbukse. Ikke bruk det som et eksempel for jobbintervjuet ditt.

Sørg for at du har på deg rene og profesjonelle klær. Du ville gjøre det helt fint ved å velge et uformelt antrekk for bedrifter.

5. Pass på at du ikke blir avbrutt under et intervju.

Hvis du bor sammen med andre mennesker, sørg for at de ikke vil avbryte under et intervju. Sørg for at partneren din tar vare på barna slik at de ikke ved et uhell blir med på jobbintervjuet ditt.

Slå i tillegg av lyden til mobiltelefonen og dørtelefonen. På den måten vil du være sikker på at du er distraksjonsfri under et helt intervju.

6. Bruk selvsikkert kroppsspråk.

For å få frem poenget ditt, hold øyekontakt med en HR-sjef. Det vil få deg til å se mer selvsikker og overbevisende ut.

Dessuten, bruk bevegelsene dine for å understreke argumentene dine. Å gjøre det vil fremstille deg som en selvsikker og motivert kandidat.

7. Bruk S.T.A.R-metoden.

For å referere til spesifikke argumenter, prøv å bruke STJERNE metode: beskriv det spesielle situasjonden oppgave du ble møtt med, og hva handling du tok for å løse det, og konkluderte med resultere av arbeidet ditt.

 

Bunnlinjen

Totalt sett er nettintervjuer en ny virkelighet som sannsynligvis vil forbli selv når pandemien for lengst er borte.

For å lykkes, sørg for at du bruker tipsene nevnt i artikkelen. Å sette dem i praksis vil få deg til å føle deg mer selvsikker og i kontroll. På toppen av det vil de hjelpe deg å bringe dine beste personlige egenskaper og faglige ferdigheter til den andre siden av skjermen.