Nyheter

Hvordan Baltic Assist ble det første B Corp i Litauen

1. B korp i Litauen

Bedrifter har et ansvar for å betale det videre. B Corp-sertifiseringen er en av dagens mest pålitelige verifiseringsmetoder for miljømessig bærekraft og forretningstransparens.

Som sådan er vi stolte over å kunngjøre vår nylige oppnåelse av B Corp-sertifiseringen for Baltic Assist. Hvis du er usikker på hva denne sertifiseringen betyr for deg, fortsett å lese for å lære mer om hvordan den fungerer.

Hva er B Lab og B Corp-sertifiseringen? 

B Lab er en non-profit organisasjon og råd som avgjør om en virksomhet er bærekraftig eller ikke. Reguleringsrådet deres analyserer detaljer som åpenhet, inkludering og miljømessig bærekraft.

Virksomheter av ulike størrelser har ulike vurderinger siden de står overfor ulike utfordringer. Imidlertid har B Lab det samme målet – å sikre at bedrifter deltar i å skape en mer bærekraftig fremtid. B Labs kriterier fokuserer på tre hovedfaktorer:

  • Demonstrere betydelig sosial og miljømessig ytelse
  • Sikre juridisk forpliktelse og ansvarlighet på tvers av alle interessenter, kunder og ansatte
  • Forplikter seg til fullstendig åpenhet gjennom en offentlig profil

Skulle en bedrift oppfylle alle disse kravene, vil B Lab godkjenne dem for en B Corp-sertifisering. Denne sertifiseringen viser en dyp forpliktelse til å fremme sosial og miljømessig endring. Det er et kraftig middel for å bygge tillit hos både forretningspartnere og dagens kresne kunder.

Hvordan vi oppnådde B Corp-sertifiseringen vår 

"Vår forretningsstrategi er bygget på åpenhet og ansvarlighet. Slike verdier er svært viktige i BPO-bransjen siden teamet ditt, i mange tilfeller, representerer kunden. Da vi hørte om et slikt fellesskap fra våre verdsatte kunder, nølte vi ikke med å bli med på dette. Dette er definitivt noe vi ønsker å være en del av for å forbedre driften vår i fremtiden." — Edvinas Saviciunas, markedssjef i Baltic Assist. 

Etter et år med hardt arbeid ble Baltic Assist den første B Corp-sertifiserte virksomheten i Litauen. Mens vi opererer fra Litauen og Polen, strekker vår kundebase seg over flere kontinenter. Vi jobber med mennesker over hele Norden, Vest-Europa, USA, Storbritannia og Australia.

Mens vi alltid jobbet mot bærekraftige løsninger, innså vi at vi ikke hadde skrevet verdiene våre inn i retningslinjene våre. Å skissere våre verdier i offisielle dokumenter var en viktig del av å kommunisere til våre kunder og partnere hva vi bryr oss om.

De viktigste grunnene til at vi søkte etter en B Corp-sertifisering var:

  • Til fordel for samfunnet vårt og gi tilbake
  • Bygge tillit og ansvarlighet mellom oss selv, våre partnere og våre kunder
  • Få kontakt med likesinnede bedrifter som deler lignende verdier
Baltic Assist-spillskiftere

B Corp-sertifiseringen er helhetlig, og fokuserer på å forbedre alle sammenkoblede elementer ved å drive en virksomhet. Det er ikke nok å bruke grønnere produktmaterialer eller holde interessenter ansvarlige. Alle biter av puslespillet må jobbe sammen for å gi en kraftig effekt.

Vi håper å skape mer interesse for bevegelsen og inspirere bedrifter til å bli økonomisk og miljømessig ansvarlige.

Hva B Corps betyr for bærekraft i næringslivet 

Visste du at minst 84 % av kundene sier dårlig miljøpraksis få dem til å føle seg fremmedgjort fra et selskap? B Corp-sertifisering er en viktig komponent for å bygge tillit hos både bedrifter og kunder.

Bærekraft er sakte i ferd med å bli den nye normen for bedrifter over hele verden. Nesten halvparten av virksomhetene tilbød aktivt miljøvennlige produkter og tjenester i 2023. Ytterligere 43 % av virksomhetene flytter til anlegg som er motstandsdyktige mot klimaendringer. Vi er stolte av å gjøre vår del for å skape en lysere og sunnere fremtid for menneskene vi betjener og jobber med.

Vårt mål er å opprettholde vår sertifisering og skape en ringvirkning i hele vår bransje. Vi er forpliktet til ansvarlighet, åpenhet og kontinuerlig forbedring i vår forretningsdrift.

Er du klar til å bli med i B Corp-bevegelsen?

B Corp-sertifiseringen er hvordan du forteller kunder og partnere at du mener alvor med endring. Vi i Baltic Assist leter alltid etter nye og innovative måter å gjøre verden til et bedre sted.

Hvis du aktivt jobber for å bli transparent og bærekraftig, bli med i bevegelsen. Med finansnæringen som fortsetter å utvikle seg sosialt og teknologisk, det er på tide å utvikle seg sammen med det.

#BTheChange

organisasjon for ansvarlighet og åpenhet