Casestudier

Kasusstudie – True Gum x Baltic Assist-partnerskap

TrueGum casestudie Baltic Assist

Løftende forretningsutvidelse gjennom strategisk økonomisk partnerskap

 

Oversikt

Uansett bransje er effektive prosesser avgjørende. Her kl Baltic Assist, vi er glade for å ivareta våre kunders behov, og sikre sømløs drift for virksomheter av alle slag, akkurat som vi gjorde for vår klient Ekte tyggegummi.

True Gum ble grunnlagt i 2017 i København, Danmark, og skaper plastfri, vegansk og biologisk nedbrytbar tyggegummi og plantebasert myntefri for sukker, og tilbyr et snillere alternativ for kundene og planeten.

Vi begynte å jobbe med selskapet i 2018, og den gang startet vårt samarbeid med True Gum med grunnleggende regnskapsoppgaver. Selskapet fortsatte å ekspandere, og i 2022 ansatte de en intern leder for regnskap og finans. Vi fortsetter imidlertid vårt samarbeid og håndterer en betydelig del av bokføringsoppgavene.

 

Utfordringer

Før han slo seg sammen med oss, tok True Gums medgründer Jacob Sand Motzfeldt personlig tak i alle regnskapsoppgaver. Som relativt ny innen regnskap, var det tidkrevende.

Utfordringen dukket opp da Jacob la merke til at håndteringen av regnskapsoppgaver begynte å hope seg opp, noe som gjorde det vanskelig å fokusere på selskapets vekst.

Teamet begynte deretter å lete etter en regnskapspartner, og basert på en anbefaling fra en av våre kunder, tok True Gum kontakt med teamet vårt for å hjelpe dem.

 

Solutions

Ettersom True Gum kontaktet oss tidlig, var den første implementeringen problemfri, med fokus på noen generelle regnskapsoppgaver.

Vårt samarbeid med kunden har utviklet seg i takt med selskapets vekst. I de innledende stadiene, da True Gum opererte med færre kunder, månedlige oppføringer og en enkelt bank, spilte vi i Baltic Assist en betydelig rolle i deres regnskapsfunksjon.

Vi hadde ansvar for oppgaver som:

  • daglig bokføring,
  • månedsavslutning,
  • mva,
  • betalingsforberedelser,
  • og lønnsbehandling.

Etter hvert som True Gums organisasjonsoppsett utvidet seg og omfattet tre selskaper i to land, økte kompleksiteten i deres økonomiske operasjoner. Som svar på denne veksten hentet True Gum inn en intern sjef for regnskap og finans i 2022 for å føre tilsyn med planleggingen.

Mens noen oppgaver gikk over internt, beholdt Baltic Assist en avgjørende rolle, spesielt innen bokføring. Interessant nok har våre målte timer med samarbeid intensivert, og fremhever den fortsatte betydningen av partnerskapet vårt for å støtte True Gums utviklende økonomiske behov.

 

Resultater

«Jeg setter pris på Baltic Assits sin fleksibilitet og serviceinnstilte. Det føles som en forlengelse av teamet vårt.» – Jacob Sand Motzfeldt, medgründer i True Gum

True Gum har jobbet med teamet vårt i fem år nå, og har mer tid til å fokusere på å utvide virksomheten. Vi håndterer fortsatt de fleste av deres bokføringsoppgaver, og samarbeidet vårt har blitt enda sterkere.

Når det gjelder tidsinvestering, innebærer vårt månedlige samarbeid med True Gum et gjennomsnitt på:

  • True ApS (Danmark): ca 130 timer per måned.
  • True Company GmbH (Tyskland): ca. 45 timer per måned.
  • Group 472 ApS (holdingselskap, Danmark): ca. 2 timer per måned.

Vårt dedikerte team, bestående av en finansiell regnskapsfører, senior finansassistent og junior finansassistent, jobber aktivt med prosjektet, og sikrer sømløs økonomisk støtte og bidrar til True Gums fortsatte vekst og suksess.

Vi er begeistret over å være en del av True Gums reise, støtte deres ekspansjon og bidra til deres suksess ved å ta oss av viktige økonomiske oppgaver.