Casestudier

Casestudie – SolarCamp ApS

Baltic assist - Skreddersydde outsourcingløsninger

Optimalisering av økonomi og drivstoff til vekst

Oversikt

Her i Baltic Assist er vi drevet av mulighetene til å hjelpe våre kunder med å forbedre sin daglige drift og gjøre dem mer effektive.

I 2020 begynte vi å jobbe med SolarCamp ApS, som spesialiserer seg på å utvikle og selge solcelledrevet husholdningselektronikk eksplisitt designet for nordiske forhold.

Selskapet utmerker seg ved å tilby solcellelamper, strenglys, fontener og ladere optimalisert for vinterbruk og bygget for å tåle utfordringene med fuktige og kalde forhold. Med et lite internt team på kun fire ansatte er SolarCamp ApS avhengig av outsourcing for ulike funksjoner, inkludert lager og markedsføring.

Våre tjenester, spesielt innenfor regnskapsområdet, har vist seg å være medvirkende til at SolarCamp ApS kan opprettholde operasjonell effektivitet og fokusere på sin kjernekompetanse om å levere solcelleprodukter av høy kvalitet tilpasset nordisk klima.


Utfordringer

SolarCamp ApS møtte en betydelig utfordring ved å innlede samarbeid med Baltic Assist, som følge av uløste problemstillinger fra tidligere regnskapsførere.

Selskapet fant seg selv i en kompleks økonomisk situasjon som krevde umiddelbar oppmerksomhet. Hovedmålet var å adressere og effektivisere eksisterende regnskapsavvik, og etablere et robust økonomisk fundament.

Utover umiddelbare bekymringer, hadde SolarCamp ApS som mål å implementere transparent og effektiv regnskapspraksis for å forhindre fremtidige komplikasjoner. Utfordringen omfattet behovet for å strømlinjeforme økonomiske prosesser, sikre nøyaktighet, samsvar og generell finansiell stabilitet.

Samarbeidet med teamet vårt i Baltic Assist spilte en sentral rolle i å takle disse utfordringene da SolarCamp ApS forsøkte å organisere sine finansielle poster og implementere praksis som ville sikre finansiell integritet i fremtiden.


Solutions

Samarbeidet vårt med SolarCamp ApS startet i september 2020.

Som svar på de komplekse økonomiske utfordringene SolarCamp ApS står overfor, leverte vi en omfattende pakke med tjenester, dedikerte 40-50 timer månedlig, designet for å effektivisere og styrke selskapets regnskapspraksis.

Oppgavene som ble utført av vårt team inkluderer:

  • Regnskap av kontanter/banktransaksjoner.
  • Regnskapsføring av kjøpsfakturaer.
  • Regnskap for salgstransaksjoner (via nettbutikksalgsplattformer)
  • Beregning og utførelse av lønn på månedsbasis
  • MVA-beregning og -avstemming & MVA-rapporter utarbeidelse og innlevering til skattemyndighetene (danske, svenske, OSS)
  • Avstemming av alle saldoer på månedsbasis
  • Utarbeidelse av årsregnskap og innlevering av årsregnskap til myndigheter
  • Estimering av CIT (bedriftsskatt) og innlevering av CIT (bedriftsskatt) til myndighetene
  • Avstemming av leverandørgjeld/fordringer

"Jeg ble positivt overrasket over hvor godt Baltic Assist kjenner de danske skattesystemene."

– Jakob Kraujelis Vad – CEO og medgründer i SolarCamp ApS

Implementeringen av tjenestene våre var preget av en positiv opplevelse, der kunden la vekt på teamets dyktige tilpasning til vanskelighetene i danske systemer. Samtidig som SolarCamp ApS anerkjente noen utfordringer knyttet til svensk kontekst, uttrykte SolarCamp ApS generell tilfredshet med raske svar, tilgjengelighet og profesjonalitet. Kunden fremhevet spesifikt den grundige tilnærmingen i alle aspekter av tjenestene som tilbys.


Resultater

På spørsmål om de positive endringene som ble observert i deres arbeid etter samarbeid med Baltic Assist, fremhevet SolarCamp ApS riktig håndtering av økonomi. Tidligere ble økonomistyring beskrevet som håndtert «halvriktig» med en rekke kreative løsninger. Vårt engasjement ga en profesjonell og nøyaktig tilnærming til de økonomiske prosessene, og ga en følelse av kontroll og korrekthet.

“Baltic Assist-teamet svarer raskt og er lett å nå. De er hyggelige, profesjonelle og grundige i alt de gjør.»

– Jakob Kraujelis Vad – CEO og medgründer i SolarCamp ApS

Vi har lettet kommunikasjonen betydelig for SolarCamp ApS, og viser et høyt engasjement. Selv om hovedfokuset ikke kun var på kostnadsbesparelser, viste samarbeidet en mulighet til å redusere et årlig tap på over 10,000 XNUMX euro knyttet til valutakurser.

Siden vårt samarbeid startet, har SolarCamp ApS opplevd betydelig vekst, med omsetning som steg 1.5 ganger i 2022 sammenlignet med 2020. Selskapet har også med suksess våget seg inn på det tyske markedet, og utvidet sin rekkevidde og markedstilstedeværelse.