Økonomiske nyheter

En oversikt over finansnæringen i 2022

Finansielle tjenester

Når vi nærmer oss slutten av 2022, er det et utmerket tidspunkt å ta et skritt tilbake og reflektere over finansnæringen og dens retning.

I løpet av det siste året har vi sett betydelige endringer og utviklinger som former hvordan vi forvalter pengene våre og tar økonomiske beslutninger. 

I dette blogginnlegget skal vi se på noen av bransjens viktigste trender og utfordringer og vurdere hva fremtiden kan bringe for finanssektoren.

 

Finansnæringen er en mangfoldig sektor som inkluderer mange bedrifter og organisasjoner som leverer finansielle tjenester og produkter til enkeltpersoner, selskaper og myndigheter. Disse tjenestene inkluderer bank, investering, forsikring og betalingsbehandling

I disse dager bruker finansselskaper ofte avansert teknologi for å administrere driften og tilby nett- og mobiltjenester til kundene sine. De siste årene har finansnæringen gjennomgått betydelige endringer med fremveksten av digitale teknologier og den økende betydningen av finansteknologiselskaper (fintech). 

Koronaviruspandemien påvirket også industrien betydelig, med mange selskaper som gikk over til eksterne tjenester og tok i bruk ny teknologi for å tilpasse seg endrede kundebehov og preferanser.

 

Ekstern økonomistyring og outsourcing blir stadig mer populært i finansnæringen ettersom de tilbyr en rekke fordeler, inkludert tilgang til et bredere utvalg av ekspertise, reduserte faste kostnader og forbedret effektivitet.

Ifølge Heldigvis, fra og med 2022, 71 % av ledere i finanstjenester driver med outsourcing eller offshoring.

Ved å jobbe med eksperter på ekstern finans, kan organisasjoner få tilgang til et bredere spekter av ferdigheter og erfaring enn de har råd til internt. Dette kan være spesielt verdifullt for mindre organisasjoner som kanskje ikke har ressurser til å ansette og beholde et heltidsøkonomiteam.

Outsourcing av økonomioppgaver kan også hjelpe organisasjoner med å redusere sine overheadkostnader. For eksempel kan organisasjoner unngå kostnadene forbundet med å ansette, trene og beholde internt finanspersonell ved å samarbeide med en ekstern finansleverandør. Dette kan være spesielt verdifullt for organisasjoner som må styre sin økonomi på et stramt budsjett.

Eksternfinansieringsmodeller og outsourcing kan også hjelpe organisasjoner med å forbedre effektiviteten. Ved å samarbeide med erfarne finansfagfolk kan organisasjoner strømlinjeforme prosessene sine og redusere tiden og innsatsen som kreves for å administrere økonomien. Dette kan hjelpe organisasjoner til å fokusere på sine kjerneaktiviteter og nå sine strategiske mål.

 

Siden vi allerede har dekket finansnæringens nåværende tilstand, la oss se på hva vi kan forvente i det kommende året.

Ta en titt på noen trender vi bør forvente vil boome i 2023.

Kunstig intelligens

Året etter forventer vi at finansnæringen fortsetter å ta i bruk AI-løsninger for å redusere driftskostnadene og forbedre tjenestene. Denne bruken er drevet av AIs suksess med å automatisere komplekse prosesser og støtte infrastrukturbeslutninger. 

I 2023 vil bruken av AI i finansiell programvareutvikling bli enda mer kritisk, ettersom den vil spille en mer fremtredende rolle i å bestemme hvem som har tilgang til finansielle tjenester og hvordan. 

En fersk undersøkelse av Deloitte fant det 86 % av AI-brukere av finansielle tjenester tror at å ta i bruk denne teknologien vil være avgjørende for bedriftens suksess.

SaaS-plattformer

SaaS-løsninger har fullstendig transformert tradisjonelle programvarelisensmodeller ved å levere programvareapplikasjoner via internett, noe som gjør det enklere for bedrifter å administrere programvare og maskinvare.

Basert på studiene er det forventet at SaaS-industrien vil vokse med en årlig hastighet på 18 %, og nådde totalt 623 milliarder dollar.

SaaS-plattformer forventes å gi bedre kundeopplevelser og raskere produktlevering, noe som resulterer i økt kundetilfredshet. 

I 2023 forventer vi å se en økning i lavkode- eller ingenkodeløsninger, hvitmerkede SaaS- og mikro-SaaS-produkter.

Innebygd økonomi

Embedded Finance refererer til å integrere finansielle tjenester i andre produkter eller tjenester. Dette gjør at bedrifter kan tilby en komplett kundereise, noe som øker kundetilfredsheten og inntektene.

En form for innebygd økonomi som vinner popularitet er kjøp nå, betal senere (BNPL), som lar kunder kjøpe produkter og betale for dem i avdrag. Dette betalingsalternativet blir stadig mer populært blant forbrukere, og vi vil sannsynligvis bare se denne trenden øke i årene som kommer.

Ifølge Forbes, mengden transaksjoner over hele verden gjort med BPNL-opsjonen forventes å øke fra 120 milliarder dollar i 2021 til 576 milliarder dollar innen 2026.

 

I 2023 vil finansnæringen fortsette å utvikle seg og tilpasse seg det skiftende landskapet i den globale økonomien. 

Med nye teknologier og regulatoriske rammer som dukker opp, må finansinstitusjoner være årvåkne og proaktive for å opprettholde konkurransefortrinn. 

Til tross for utfordringene, er industrien fortsatt en viktig del av den globale økonomien, og leverer viktige tjenester som hjelper enkeltpersoner og bedrifter å administrere pengene sine og planlegge for fremtiden.