Økonomiske nyheter

7 Fordeler med å outsource regnskaps- og bokføringstjenester

Baltic Assist Accounting Services min

Introduksjon til outsourcing regnskap

Mange små bedrifter, oppstartsbedrifter og gründere synes det er utfordrende å ansette en regnskapsfører. Spesielt med de rette ferdighetene til å utarbeide selskapets regnskap, administrere bankkontooperasjoner, analysere økonomiske data og forberede utgående fakturaer.

I dag er det enda mer utfordrende å finne en kvalifisert og kvalifisert person til en rimelig pris.

Mer enn 1/3 av små bedrifter setter ut regnskapet sitt. Interessant nok føler de fleste små selskaper som outsourcer seg ikke komfortable med å gjøre regnskapet på egen hånd.

Selv om det er en vanlig oppfatning at regnskap og bokføring må gjøres inne i virksomheten. Men det er viktig å spørre seg selv om du har den nødvendige kompetansen og erfaringen for å utføre denne jobben. Har også dine ansatte nok erfaring til å kuppe med økende regnskapsoppgaver. For å legge det opp, mener 62 % av alle små bedrifter at de betaler for mye skatt.

På grunn av dette faktum, kan du vurdere outsourcing av regnskapstjenester til et selskap som har rett kunnskap og kvalifikasjoner. Også hvilket selskap kan gjøre den samme jobben mer kvalitativt og kostnadseffektivt.

Av samme grunn har mange administrerende direktører lagt merke til ulike positive sider ved outsourcing av bokførings- og regnskapstjenester. Viktigere, outsourcing av slike tjenester bør være uten noen negative effekter på deres virksomhet, ansatte og kunder.

Derfor ønsker vi å dele de 7 beste fordelene som våre kunder i Danmark, Norge, Sverige og Sveits allerede har opplevd etter at de bestemte seg for å sette ut bokføring og regnskap.

7 Fordeler med å outsource regnskaps- og bokføringstjenester

1. Kostnadsbesparende regnskapstjenester

Generelt sett anser de fleste virksomheter outsourcing som et tillegg, og dermed unødvendige kostnader for virksomheten deres. Det er ikke den rette oppfatningen i det hele tatt. Faktisk er det motsatt.

Våre kunder som outsourcing regnskap er villige til å redusere sine utgifter, men viktigst av alt, uten å redusere kvaliteten.

Besparelsene som outsourcing vanligvis gir, kan være ganske betydelige ettersom de fleste bedrifter kan tilby sine tjenester til lavere kostnadspriser (vanligvis på grunn av lavere arbeidskostnader der de befinner seg).

Dessuten sparer du ved å outsource penger på å betale lønn, skatter, kontorrekvisita og fordeler for heltids- eller deltidsansatte. Du betaler kun for det du trenger. Det er ingen tap i produktivitetskostnader som følger med å ansette heltidsansatte.

2. Eliminer tid og kostnader ved ansettelsesprosesser

Hvis du ser på bildet, er rekrutteringsprosessen en streng jobb. Det krever ressurser å administrere det, fra å lage en rekrutteringsstrategi til å velge ut søkere for å intervjue dem. Rekrutteringsprosessen tar din virksomhet tid, det koster, og du må dedikere tiden enten til deg selv eller den ansatte.

Mange selskaper vurderer ikke tiden de bruker på å lete etter en profesjonell regnskapsfører. Og tid henger like mye sammen med kostnader. Det må redegjøres for besparelser ved outsourcing av forretningsprosesser.

3. Spar tid

Etter hvert som virksomheten din vokser, vil du finne deg selv å bruke mer tid på å administrere pengene dine og mindre tid på å skalere virksomheten. Derfor hjelper outsourcing av administrative oppgaver som bokføring og regnskap deg til å fokusere din tid, energi og ressurser på å lage forretningsstrategier. Det vil gi mer inntekter, samt nettverksbygging og bygge relasjoner med kundene dine.

4. Sakkyndige regnskapsførere og bokholdere

Outsourcing kan gi deg muligheten til å ansette en profesjonell med høyere ekspertise til en overkommelig pris.

Utkontrakterte bokførings- og regnskapstjenestefirmaer må kontinuerlig forbedre sine ferdigheter og kvalifikasjoner for å forbli konkurransedyktige i markedet. Tenk deg, 50 personer som jobber på samme kontor. De kan enkelt dele de nye regnskapstrendene, løsningene og verktøyene. For å legge til flere, har gode regnskapsselskaper mer omfattende tilgang til opplæring, kurs, og de deltar kontinuerlig.

Dessuten gir outsourcing til et regnskapsfirma deg tilgang til teamet med regnskapsførere. For eksempel, på Baltic Assist, for fastpris selskapet får et team av regnskapsførere. Ikke bare én person til å håndtere ulike typer oppgaver.

Ved å velge outsourcingselskapet med omhu, kan du være sikker på at regnskapet ditt er i det pålitelige og kunnskapsrike selskapets hender.

5. Skalering av regnskap enkelt

Leverandørene av regnskapstjenester har tilgjengeligheten til å skalere tjenestene dine betydelig uten forsinkelser. For eksempel, hvis dine bokførings- og regnskapsoppgaver overstiger antall funksjoner for 1 ansatt, kan du enkelt bli håndhevet med den ekstra arbeidsstokken. Uten behov for å gå gjennom en streng rekrutteringsprosess.

I tillegg belaster regnskaps- og bokføringsleverandører på timebasis. Det betyr at du kan skalere opp eller ned timene uten avbrudd.

6. Automatiseringsteknologier

De fleste bedrifter bruker programvare for regnskapsautomatisering for å spare tid. Det vil spare tid, men viktigst av alt, det reduserer risikoen. Automatisering av regnskap er å minimere menneskelige feil. For det andre, i automatiseringsprogramvare, får regnskapsførere sanntidsrapporter. De hjelper til med å fange opp potensielle problemer og løse dem på et tidlig stadium. For det tredje vil det redusere sannsynligheten for intern svindel.

De fleste av regnskapstjenesteleverandørene er høyt kvalifiserte innen automatiseringsverktøyene som f.eks Quickbooks, Salvie, Visma, Xero, Microsoft Dynamics, SAP og mer.

Hvis regnskapsførerne fortsatt bare bruker Excel-ark – kaster du bort tid og penger.

7. En regnskapsfører er din rådgiver

En god regnskapsfører vil alltid gi råd om hvordan du kan effektivisere regnskapet. Noen ganger kan han jobbe med et par selskaper og foreslå en utmerket opplevelse fra en annen klient. Enten det handler om skattlegging, regnskapsprogramvare eller til og med å gi økonomisk rådgivning.

Når du bør vurdere å outsource regnskap og bokføring

Fra vår erfaring med å jobbe med ulike skandinaviske og vestlige selskaper, har outsourcing av bokføring og regnskap en tendens til å fungere best når:

  • En liten bedrift krever ikke en fulltidsbokholder, men trenger en person med flere ferdigheter enn kontorsjefen eller resepsjonisten kan gi.
  • Et selskap uansett størrelse kan ikke finne en heltidsansatt med passende ferdigheter til rimelige kostnader.
  • Et selskap i vekst ser etter muligheter til å skalere sine regnskaps- og bokføringstjenester når som helst.
  • Vikartjenestene trengs, for eksempel ekstra hjelp med årssluttmeldinger eller hvis en heltidsansatt skal på ferie, svangerskapspermisjon mv.

Men selv du vil ansette en dyktig og kvalifisert person, vil noen (vanligvis administrerende direktør) fortsatt være involvert i prosessen mens de godkjenner fakturaer, foretar innskudd, gjennomgår timelister osv.

5 ting å se etter før outsourcing

Når du først har bestemt deg for å outsource, bør neste skritt være å velge et outsourcingselskap som vil passe godt med dine mål og mål, men viktigst av alt, vil være i stand til å matche dine behov og krav. Vi mener at når du outsourcer bokførings- og regnskapstjenester, må kvaliteten på ytelsen og effektiviteten være toppprioritet. Imidlertid må noen flere viktige faktorer også vurderes.

1. Hvilke regnskaps- og bokføringstjenester du trenger

Er det for å utarbeide månedssluttrapporter, balanser, lønnstjenester, rapportering til myndigheter eller ta vare på leverandørgjeld og fordringer? Du trenger kanskje noen til å forberede bankavstemminger og analyser eller bare legge inn dataene i regnskapsprogramvaren? Uansett hva det ville være, må du være tydelig på hva du gjør personlig, hva du er internt ansatte er ansvarlig for og hva du vil at noen andre skal gjøre.

2. Konkurransedyktig kostnadsområde.

Hvert regnskaps- og bokføringsselskap har sine betalingsordninger – noen av dem belaster timevis, andre hver måned. Derfor kan du velge betalingstiden som passer dine behov og budsjett best, men ikke ta avgjørelsen din kun basert på kostnadseffektivitet.

3. Kompetanse.

Sørg for at bedriften du ønsker å ansette er erfaren, profesjonell og har de rette kvalifikasjonene. Husk at du alltid kan be om noen anbefalinger fra deres tidligere eller eksisterende kunder, se på deres rykte i markedet, finansiell stabilitet, og viktigst av alt, deres evne til å levere høy kvalitet og konsistente resultater.

4. Datasikkerhet.

Etter vår mening spiller datasikkerhet en viktig rolle ved outsourcing av regnskapstjenester på nett. Det svært respektable firmaet håndterer sine kunders data med det mest nødvendige personvernet og sikrer at hver transaksjon er sikker. Det er viktig fordi du ikke bare vil kommunisere kontantstrøminformasjon til dem, men også konfidensielle data.

5. Fleksibel servicenivåavtale.

Leverandør av regnskaps- og bokføringstjenester må vise sin fleksibilitet og ønske om å matche dine fremtidige behov og krav. Vi anbefaler på det sterkeste å sjekke vilkårene og betingelsene før du signerer kontrakten, slik at du er klar over hvordan du kan si opp avtalen hvis du ikke er fornøyd med arbeidet deres.

6 regnskapsoppgaver bedriften din kan outsource i morgen
  • Bokføring.
  • Rapportering til myndigheter og ledelse.
  • Lønnsbehandlingstjenester.
  • Leverandørgjeld (oppretting av betalinger).
  • Kundefordringer (debitoroppfølging).

Hvis du er villig til å lære mer, kan du gjerne lese artikkelen vår om regnskapstjenester som bedrifter kan sette ut.

Bonusråd: Hvis du ansetter et big-fem regnskapsfirma for å utføre en revisjon, bør du fortsette å bruke det andre selskapet til dine regnskaps- og bokføringsfunksjoner. På grunn av uavhengige forskrifter og standarder innen regnskapsfaget, kan ikke et CPA-selskap som utfører revisjon også utføre regnskap og bokføring for samme selskap.

konklusjonen

Det er betydelige fordeler for kunder som bestemmer seg for å sette ut sine regnskapsoppgaver. Til å begynne med kostnadseffektivitet, og slutter med fleksibilitet når det gjelder kontrakter eller skalering av antall funksjoner. Regnskap og bokføring er en viktig del av virksomheten, men også kompleks. Det krever tid og spesifikk kunnskap. Uten regnskapserfaring kan det oppstå mange feil som kan føre til en nedgang i virksomheten din eller til og med gå konkurs.

Baltic Assist er en pålitelig leverandør av regnskapstjenester til små og mellomstore bedrifter med over 500 kunder fra Skandinavia og Vest-Europa. Du kan sjekke våre regnskaps- og bokføringstjenester eller gi oss et tilbud.