Nyheter

5 tips for å holde deg frisk mens du bruker mye tid på å jobbe på en datamaskin

psykisk helse på jobb skalert min

Introduksjon

Kontorjobber har typisk krevd at ansatte bruker mye tid på datamaskinen. Det er nye arbeidsfelt utenfor et tradisjonelt kontor som har mange av de samme kravene. I dag er det mange som gjør det eksternt arbeid som å jobbe hjemmefra, spesielt der en datamaskin er et primært verktøy. Å kunne jobbe hjemme er en enorm fordel. Ikke desto mindre kommer denne fordelen med kostnadene ved å måtte være i en stillesittende livsstil i en lengre periode. Det kan føre til vektøkning, ryggproblemer og noen andre helseproblemer som du virkelig bør unngå.

Den gode nyheten er at folk som utfører fjernarbeid hjemmefra, kan forbli mer aktive og sunne. Uten at noen veileder overvåker deg, er muligheten til å reise seg, bevege seg rundt, strekke seg og gjøre andre aktiviteter av denne art mye lettere tilgjengelig.

1. Bruk et stående skrivebord

Et alternativ du kanskje vil vurdere er å få en annen type skrivebord. Stående pulter er i ferd med å bli et populært alternativ for folk fordi de fremmer et sunnere arbeidsmiljø. Menneskekroppen var aldri ment å sitte ved et skrivebord i 8 timer om dagen. Å gjøre det gir mye belastning på kroppen din og kan forårsake mange negative helseeffekter. Problemet her er at hvis du har en jobb som krever arbeid på en datamaskin, må du bruke mye tid ved et skrivebord.

Men hva om du ikke satt ved skrivebordet og sto bak det i stedet?

Det er mange alternativer for stående skrivebord der ute som spenner fra et helt nytt skrivebord, til et skrivebordsutvidelse du kan sette på toppen av et eksisterende. Selv om det kan virke rart med tiden, bør du tilpasse deg det stående skrivebordet ditt og bli komfortabel med det. Du vil ikke lenger ha den samme typen helserelaterte bekymringer som følger med å sitte i lange perioder.

2. Stå opp og beveg deg jevnlig

De viktigste helseproblemene som oppstår ved å sitte foran en datamaskin over lengre tid er relatert til manglende bevegelse og aktivitet involvert. Så for å motvirke dette, bør du gjøre et poeng å stå opp og bevege deg regelmessig. Du kan til og med stille inn alarmen på telefonen til å gå av hver time.

Stå opp, gå en tur eller gjør et enkelt husarbeid som vil tvinge deg til å reise deg og gå bort fra skrivebordet i minst et par minutter. Selv denne lille aktiviteten vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen, lindre belastningen på nakken og ryggen, og også forbrenne noen få kalorier.

Du bør også sørge for å få så mye fysisk aktivitet som mulig gjennom resten av dagen. Tren regelmessig, og små ting som å ta trappene i stedet for en heis kan hjelpe deg med å forbedre helsen din.

3. Gi øynene en pause fra datamaskinen

Du er kanskje ikke klar over det, men å sitte og stirre på en dataskjerm dagen lang belaster øynene dine mye. Selv om en dataskjerm ikke er eksepsjonelt lyssterk, produserer den lys som du stirrer inn i, noen ganger i timevis. Det kan belaste øynene dine mye, noe som over tid kan bidra til synsproblemer, hodepine og andre helseproblemer.

Den gode nyheten er at det er en enkel løsning for å unngå å overbelaste øynene dine. Med noen få minutter, ta et sekund, lukk øynene og gi dem en pause. Pass på at du også unngår å stirre på en dataskjerm, som er et vanlig problem som de fleste ikke engang skjønner at de har. Det er viktig å blinke, og det kan hjelpe deg å holde synet skarpt.

4. Ha sunne snacks rundt skrivebordet

Å jobbe ved en datamaskin hele dagen er ikke en fysisk jobb. Det betyr at du ikke forbrenner mange kalorier mens du sitter og skriver på tastaturet. Så det siste du vil gjøre er å forsterke problemet ved å spise søppelmat hele dagen. Å spise høyt bearbeidet mat som er høy i kalorier, sukker og fett vil bare øke helseproblemene forårsaket av en stillesittende jobb.

Du må spise, så sørg for at du spiser riktig mat. Den enkleste måten å unngå å spise usunn mat på er å ikke ha dem i nærheten. Hold matvarer som beef jerky, nøtter og andre høyproteinmatvarer rundt skrivebordet ditt. Så når sulten melder seg, kan du mette den med en sunn matbit.

5. Hold skrivebordet rent

Et av de vanligste problemene med en skrivebordsjobb som krever at du sitter foran en datamaskin hele dagen, er et problem mange ikke engang er klar over.

Hvilket problem er det? Bakterie.

Når du sitter og bruker en datamaskin, vil eventuelle bakterier på hendene eller kroppen ende opp på skrivebordet ditt. Over tid kan bakterier bygge seg opp. Selv før du vet ordet av det, er arbeidsområdet ditt sammen med ekle mikrober.

Løsningen på dette? Enkelt, hold et rent arbeidsområde.

Rydd opp etter deg selv og rengjør skrivebordet, datamaskinen, tastaturet og hele arbeidsområdet daglig. En enkel sanitærserviett kan hindre bakterier i å bygge seg opp, noe som kan bidra til å forhindre at du blir syk. Du kan beskytte deg selv ytterligere ved å reise deg opp og vaske hendene regelmessig. I tillegg til å begynne å holde hånddesinfeksjonsmiddel rundt og bruke det ofte.

Konklusjon: Helse er en prioritet og er lett å gjøre

 Det er viktig å være klar over det faktum at du utfører en jobb som skader helsen din. Det er den dårlige nyheten.

Den gode nyheten er at det ikke tar mye tid eller krefter for å redusere disse uønskede effektene. Så flytt mer rundt, hold arbeidsområdet rent, spis sunn mat og hvil øynene. Det kan forhindre mange av de negative effektene forbundet med en stillesittende jobb.

Så gjør disse små trinnene for å sikre at du ser og føler deg best mulig.