Nyheter

5 ting du bør vurdere før du velger en digital nomademåte

2481980 min

Er du lei av kontorlivet og standard arbeidstid? Å gå på lunsj med de samme kollegene klokken 11.30 høres ikke så entusiastisk ut lenger? Gratulerer, du er kanskje i startfasen av digital nomadisme. Utstyr deg selv med en anstendig mobiltelefon og en batteribank, og la oss gå gjennom trinnene sammen.

Frokosten din kan bli din middag, og lørdagen din kan bli din mandag...

Men det er fortsatt gøy! Sannsynligvis en av fordelene ved å velge digital nomadisme er evnen til å holde seg oppe i lange timer på søndag og våkne ved middagstid på mandag. Spesielt etter å ha lest vennenes demotivasjonsflyt på sosiale nettverk. Å være en digital nomade er imidlertid litt mer sofistikert, og bare litt mindre romantisk til slutt. Du må være klar over at motivasjonen kan komme til deg på rare timer. Det vil være perioder med absolutt stillhet og ensomhet, og det vil være perioder når frokosten din blir din middag og omvendt. Dermed kan du lett finne på å jobbe en lørdag morgen, noe du sannsynligvis aldri kunne forestilt deg med en vanlig kontorjobb. Men det er fortsatt mye moro!

Kan det bli kjedelig å gå på kino i kontortiden?

De fleste av de digitale nomadene har nok opplevd moroa med å legge ut et bilde fra en kino eller et basseng i vanlig arbeidstid og få mange kommentarer fra sine slitne venner som jobber fra kontorer. Igjen, for alle som leser dette og fortsatt vurderer denne måten å leve på, må du være klar over at sporadisk ensomhet kan gjøre deg uforberedt, og du kan finne deg selv sårbar med mangel på støtte, spesielt hvis de fleste av vennene dine har dagkontorjobber. Faktum er at fritiden din fortsatt mest sannsynlig vil avhenge av vennenes tidsplaner. Hvis de er trøtte om kveldene etter en lang dag på jobb, vil du ikke kunne endre på det, og det spiller ingen rolle hvor energisk du er etter å ha sovet til kl 10 hver morgen. Det er imidlertid en god løsning på det! Bare finn en hobby for deg selv, eller en hobby som i et ideelt tilfelle senere kan bli jobben din: timeplanen din vil være full, og du vil fortsatt kunne gjøre morsomme ting i kontortiden! Hva kan potensielt bli bedre, ikke sant?

Du kan også vurdere å søke etter et arbeidssted på et co-working space i det lange løp hvis du ikke er en heltidsreisende. Igjen, det avhenger av om du liker selskapet der og leieprisen passer din økonomiske flyt.

Ta med den bærbare datamaskinen og hold kontakten når alle andre har det gøy

Grilløkt i skogen på en vakker vårdag, henge med vennene på sjøen, eller kajakktur? Som digital nomad må du kunne forplikte deg til å jobbe selv når du ser fantastisk vær, et basseng og palmer ute eller på steder uten strøm i det hele tatt. Husker du når jeg har nevnt en anstendig jobbtelefon og en energibank? Hvis ikke, gå noen skritt tilbake og les om det nøye igjen, for å sikre at digital nomadisme passer stilen din.

I teorien kan du enkelt holde kontakten når du kjører Uber og vandrer på de rareste stedene, som et matmarked i forstedene i Bangkok. Ikke alle teorier er enkle å omsette til praksis; Derfor kan det hende du trenger å demonstrere ferdighetene dine med å holde spisepinner og være på telefonen og datamaskinen og gjøre to forskjellige jobber samtidig. Eller forestill deg at du gjemmer deg for et tropisk regn med alt utstyret når du har et Skype-møte med 6 timers forskjell på 5 minutter, uten mulighet til å utsette det. Overraskelsesoverraskelse... Wi-Fi-tilkoblingen på kafeen som du nettopp kom for å gjemme deg for regnet suger, og du har ingen andre steder å gå? Tenk alltid på minst noen få mulige alternativer for hvordan du kan holde kontakten i tilfelle noe sånt skjer. Hvis du synes det høres både utfordrende og morsomt ut, er du bare noen få skritt fra å bli en digital nomade, så fortsett å lese!

Du har kanskje ikke permanent opphold, spesielt hvis du er en ekte digital nomad

Som digital nomade må du elske den dynamiske livsstilen. Ellers passer du ikke til beskrivelsen. Den andre siden av medaljen er den samme, og sannheten er at inntekten til de fleste av de digitale nomadene er ustabil, så vel som alternativer for overnatting. Du må være klar over at du kan slite med å leie et sted i et år eller til og med et halvt år med mindre du har noen anstendige sparepenger. Utleiere på spesifikke steder (for eksempel Vilnius) vil svært usannsynlig leie et sted for en måned og spesielt for en rimelig pris. Å bo med en vennegjeng i en bohemsk 5-roms leilighet er et annet alternativ, men alt sånt har sine fordeler og ulemper. Men å ha slike initiativ som CouchSurfing kan endre tilnærmingen til ditt digitale nomadeliv – alt du trenger er å sende meldinger til de rette menneskene med samme tilnærming!

Besparelser

Siden din daglige rutine kommer til å være dynamisk, vil inntekten din mest sannsynlig ikke være annerledes, i hvert fall i begynnelsen. Det kommer til å bli mye vanskeligere å planlegge utgiftene dine, og du må kunne overleve en måned både med 100 euro og holde deg rasjonell og beholde brorparten av sparepengene når du mottar 2000 euro. Du har kanskje ingen kunder noen måneder på rad, så vær forberedt på å bruke en måned i innboksen uten noen seriøs inntekt. Hold alltid øye med de gode flybillettene og overnattingstilbudene (eller lei stedet på nytt og reis et annet sted). Gjør litt matematikk - at begge deler vil spare penger og gjøre livet ditt som en digital nomad full av alt som bare 1 % av vanlige kontorjobber ville gjort. Hvis du er klar for denne utfordringen, velkommen ombord. Len deg tilbake, slapp av og nyt digital nomadisme, fordi det er mye moro når du først har kommet inn i det. Som du ser handler det ikke bare om å våkne sent på mandager!